Bursa Gezi Rehberi

Bursa Gezi Rehberi

Bursa Gezi Rehberi

Muhteşem tarihi ve yemyeşil doğasıyla Bursa Türkiye içinde gezilebilecek şehirlerin başında geliyor. Bursa’yı gezmek için aslında pek çok sebebiniz var. Hem kışı hem yazı birlikte yaşayabileceğiniz nadir şehirlerden biri Bursa. Bu güzelliği keşfedebilmek için ihtiyacınız olan en önemli şey ise bir aracınızın olması. Bu kadar güzelliğin her birine ulaşmak için Contact Rent a Car sizi Bursa’nın tüm güzelliklerini keşfetmeye davet ediyor.  

Ulu Cami

Bursa araç kiralama hizmetini  Contact Rent a Cardan aldıktan sonra ilk gidilecek yerler arasında Ulu Cami birinci sırada yer alıyor. Bursa’nın en büyük simgelerinden biri olan Ulu Cami, Yıldırım Bayezid tarafından 1400’de yaptırılan, on iki büyük dört köşeli paye üzerine oturan 20 kubbesiyle mimari olarak Türkiye’de diğer camilerden farklı bir yapısı vardır. İçindeki şadırvanı ve tarihin verdiği o muazzam atmosfer ve ilahi huzur ile uzun bir süre içinden çıkmak istemeyeceksiniz. Bursa araç kiralama hizmetiyle sağladığınız ulaşım konforu sayesin de ve şehrin merkezinde Atatürk caddesi üzerinde yer alıyor olmasıyla da ulaşımı oldukça rahattır.

Hanlar Bölgesi

Ulu Cami’ye  yakın bir lokasyonda bulunan Hanlar Bölgesi ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken ikinci popüler noktalardan biridir. Bursa ticaretinin kalbi olan, 1492’de II. Bayezid tarafından yaptırılan, Gazi Orhan Bey Cami ile Ulu Cami arasında yer alan Hanlar Bölgesi, Bursa’nın simgesi ipek, havlu ve tekstil ticaretinin en gelişmiş merkezi konumundadır. 

Kozahan

Bursa araç kiralama ile kolaylıkla ulaşım sağladığınız şehrin merkezinde kısa bir mola vermek, sıcak yada soğuk bir şeyler içmek ve dinlenmek isterseniz Koza Han sizi tarihin dokusuyla ağırlamaya her zaman hazır.  Hanlar Bölgesinin içinde de yer alan Kozahan, kesme taşlardan oluşan üst katta 50, alt katta 45 olmak üzere toplam 95 oda bulunmaktadır. Günümüzde bu odaların hepsi birer dükkan olarak hizmet vermekte ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Eğer bir hediye almak yada Bursa’dan bir hatıra isterseniz Kozahan’daki otantik dükkanlar tam da size göre olabilir.

Kapalıçarşı

Yine hanlar bölgesinde yer alan ve İstanbul’daki kapalı çarşıya çok benzetilen Kapalıçarşı  Orhan Gazi tarafından yaptırılmış bir tarihi alandır. Ulucami tarafından girilen kısımda sizi ilk olarak Sarrafçılar(altın dükkanları) karşılar. Devamında yer alan uzun bir alanda alışveriş yapabileceğiniz birçok giyim, ayakkabı, çeyizlik  vb  dükkan bulunmaktadır. Sahaflar, Akatarlar, İvaz Paşa, Gelincik, Sipahiler, Eski Bakırcılar çarşılarını da içinde barındıran kapalıçarşı 130 dükkanıyla Bursa’nın ticaretinde oldukça önemli bir paya sahiptir.

Tophane

Rotamızı biraz daha tarihe çevirerek (Bursa araç kiralama) aracımızla  Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri’nin bulunduğu Tophane’ye doğru uzanabiliriz. Bursa Osmanlı Devleti’nin ilk başkentidir ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey ile oğlu Orhan Bey’in türbeleri Tophane’de bulunmaktadır.  Orhan Gazi’nin kendisi, eşi, ve çocuklarının da naaşları ile  Ayrıca Yıldırım Bayezid ve 2. Bayezid’in oğullarının mezarları da burada yer almaktadır.

Muhteşem bir Bursa manzarasına sahip olan bu büyük bahçede türbeler ve tarih iç içedir.  1906 tarihinde yapılmış 89 basamaklı ahşap merdivenlere sahip Saat Kulesi, uzun yıllar şehrin yangın kulesi olarak kullanılmıştır. Bu tarihi yapının içi şu anda ziyarete açık değildir. Bu muhteşem manzaralı bahçenin içinde görkemli bir görüntüye sahip olan Saat Kulesi ışıklandırma çalışmasıyla geceye enfes bir görüntü bırakmaktadır.

Mudanya

Bursa araç kiralama hizmetinden yararlanabileceğiniz bir diğer önemli alan ise Mudanya’dır. Yine tarih ve deniz keyfi bu güzel beldede iç içedir. Mütareke binasında tarihin kokusunu içinize çektikten sonra Mudanya’nın tertemiz havasında sahil kıyısında, tarihi evlerin farklı dokularını incelemek size büyük bir keyif verecektir.

Sahil boyunca yürüme alana sahip Mudanya’da deniz kıyısındaki bir kahve yada çay yorgunluğunuzu alarak sizi bambaşka hayaller kurmaya davet edecektir.

Şehrin tadını Contact ile çıkar!

Daha değinemediğimiz  o kadar çok tarih ve gezilecek yer var ki Bursa’da anlatmak için belki günler yetmez. Sizde Bursa’yı doyasıya keşfetmek, bir köşesinden başlayıp öbür köşesine doyasıya gitmek için yapmanız gereken ilk şey Contact Rent a Car ‘a uğramak. Bursa günlük araç kiralama ve Bursa araç kiralama fiyatları konusunda uzman bir marka olan Contact Rent a Car kusursuz hizmet anlayışıyla misafirlerini bekliyor.




Whatsapp Telefon