İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul’da Gezilecek Yerler

Yüzyıllardır dünyanın merkezi ve incisi olan güzel İstanbul’da Gezilecek Yerler serimizde sizleri tarihin derinliklerine doğru götürürken, aynı zamanda boğazda eşsiz bir tura çıkaracağız.

Kuruluşu üzerinde çeşitli rivayetler olmasına karşın en yayın kanı 4. Yüzyılda Doğı Roma İmparatoru 1. Konstanin’in Roma İmpatatorluğunun başkenti ilan etmesiyle büyük bir hızla gelişmeye başlayarak günümüze uzanan yapılarıyla eşsiz bir hal almıştır. Günümüzde ülkemizin en büyük şehri olmasının yanı sıra, eşsiz güzellikleri ve benzersiz doğasıyla görenleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. İstanbul’da Gezilecek Yerler Serimize Başlıyoruz;

Ayasofya Camii

 

Bu serimize başlarken seçtiğimiz Ayasoyfa Camii hem yapısı hem de tarihi ile ilk sırada olmayı hak ediyor. Ayasofya Camii tarihi açıdan eşsiz bir miras olmanın yanında dünyadaki ilk katedrallerinden olması ile farklı bir öneme sahiptir.

5. Yüzyılda inşa edilen yapıya Hagia Sophia ismi verilmiş olup, kelime anlamı “Kutsal Bilgelik yada ilahi bilgelik”dir. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettikten sonra ismi Ayasofya olmuştur. 1935 yılında müzeler kanunu ile ibadete kapatılıp müze olarak kullanılan Ayasofya Camii 2020 yılında tekrar cami olarak ibadete açılmıştır.



Yerebatan Sarnıcı

 

Günümüze Bizans döneminden kalan en özel yapılardan biri olan Yerebatan Sarnıcı, dönemin imparatoru tarafından sarayın ve halkın su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiştir.

Yerebatan Sarnıcı Tarihi açıdan eşsiz bir lokasyon olmasının yanında, günümüzde sergi, konser gibi etkinliklere de ev sahipliği yaparak kültürel mirasını devam ettiriyor.

Kapalı Çarşı

 

Dünyanın en eski alışveriş merkezi ünvanını elinde bulunduran, Kapalı Çarşı otantik dokusu ve içinde barındırdığı farklılıklarla görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Kapalı Çarşı Tarihi açısından Fatih Sultan Mehmet zamanında ilk olarak çarşı hizmeti veren bu mekan, zaman ve ihtiyaçlar ilerledikçe büyümüş günümüzde ise 4000’e yakın dükkana ev sahipliği yapmaktadır. Baharat, deri, halı ve tekstil dükkanlarının ağırlıkta olduğu Kapalı Çarşı’da kuyumculuk ve mücevher tasarım dükkanları da yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir.

Bebek Sahil

 

İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Bebek Sahil eşsiz manzarası ve uzun yürüyüş yoluyla İstanbul Boğazında uzun bir gezintiye çıkabilir, deniz ve doğanın birleştiği bu şirin semtte sahilde oturup boğazdan geçen gemilerle hayallerinizi yüzdürebilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı

 

Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde inşa edilmiş Avrupai tarzda mimari ile Boğaziçi’nin incisi olarak günümüze kadar gelmiştir. Dolmabahçe Sarayı Tarihi açısından bakarsak da Türkiye Cumhuriyeti için de duygusal bir yere sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 ‘de Dolmabahçe Sarayı’nın 71 numaralı odasında hayata gözlerini yummuştur.

Dolmabahçe Sarayı içinde 285 adet oda, 26 adet salon, 6 hamam ve 68 adet tuvalet bulunmaktadır.

Galata Kulesi

 

İstanbul’un simge yapılarından biri olan Galata Kulesi, İstanbul’un en turistlik alanlarından biri olma özelliğini de elinde tutmaktadır. Galata Kulesi Tarihi açıdan da dünyanın en eski kuleleri arasında yerini almıştır. Tepesinde panoromik bir İstanbul manzarası ile karşılaşacağınız bu kule benzersiz bir mimariye sahiptir.

İstanbul’un tüm bu güzelliklerini gezerken Contact Rent A Car ‘dan Araç Kiralama Hizmeti alarak konforun ve rahatlığın keyfini çıkarabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon