11 Maddede Sorunsuz Araç Kiralamak İçin Yapmanız Gerekenler

11 Maddede Sorunsuz Araç Kiralamak İçin Yapmanız Gerekenler

Araba kiralamak, yeni bir şehri veya seyahat noktasını keşfetmenin heyecan verici ve kullanışlı bir yolu olabilir. Ancak kiraladığınız aracı teslim alırken dikkat etmeniz gereken önemli hususlar bulunmaktadır. İşte dikkat etmeniz gereken 11 nokta:

Belgeler: Kiralık aracınızı teslim almaya giderken yanınızda bulundurmanız gereken belli başlı evraklar ve belgeler vardır. Bunlar sürücü belgeniz, kimliğiniz ya da geçerli pasaportunuz, ofiste ödeme yapacak iseniz kiralama bedeli ve provizyon (depozito) bedeli kadar limiti olan şahsi kredi kartınızdır. İkamet adresiniz ve telefon bilgileriniz sözleşmenize kaydedilecektir. Araç kiralama noktasına gelmeden önce bu evrakları ve belgeleri tamamladığınızdan emin olun. Bunlar olmadan arabayı teslim alamayabilirsiniz.

Muayene: Kiralama yerinden ayrılmadan önce arabayı kapsamlı bir şekilde inceleyin. Herhangi bir hasar veya çizik olup olmadığını kontrol edin ve her şeyin çalışır durumda olduğundan emin olun. Contact Rent A Car’da müşterilerimize kiraladığımız araçlar için sigorta işlemlerini tamamlıyoruz. Tüm sigorta ve güvence şartlarında aracı kiralayan kişinin bilgileri yer almaktadır. Kiralık aracınız ile kazaya karışmanız durumunda ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız <a href = https://www.contactrentacar.com/icerik/sik-sorulan-sorular> Sıkça Sorulan Sorular </a> sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yakıt Seviyesi: Ayrılmadan önce arabadaki yakıt seviyesini kontrol edin. Bazı kiralama şirketleri size tam dolu bir benzin deposu sağlayabilirken, diğerleri aracı teslim aldığınız zamankiyle aynı miktarda benzinle iade etmenizi isteyebilir. Contact Rent A Car’da sizlere aracın deposunu boş bir şekilde verir ve sizlerden de boş bir şekilde teslim etmenizi isteriz.

Ek Sürücüler: Ek sürücüler almayı planlıyorsanız, bunların kiralama sözleşmesinde listelendiğinden ve gerekli belgelere sahip olduklarından emin olun. Ek sürücüye ihtiyacınız var ise mutlaka ek sürücü kaydınızı yaptırmalısınız. Olası bir kaza durumunda, kazayı yapan kişi ek sürücü ya da asıl kiralayan olarak kayıt edilmediyse, sigortanın sağladığı güvencelerden faydalanılamaz.

Ödeme: Ödeme sürecini ve sizden ne kadar ücret alınacağını anladığınızdan emin olun. Bazı kiralama şirketleri, kredi kartınızdan depozito veya ön provizyon talep edebilir. Contact Rent A Car’da provizyon, kiralamanın sona ermesinden sonra Provizyon (depozito), kiralamanın sona ermesinden sonra ; var ise ücretli karayolları ve köprü geçişleri, trafik cezaları, eksik yakıt, günlük km sınırı aşımı ve hasar bedelleri hesaplanarak kalan tutar iade edilir.

Bu tutarlar yok ise provizyon ücretinin tamamı iadesi için kredi kartının bağlı olduğu bankaya iletilir. Provizyon iadesi, bankalar arası işlemlere bağlı olarak ve resmî tatiller göz önünde bulundurulmak şartıyla 1 ile 10 iş günü içerisinde kredi kartına yansıtılmaktadır.

Kiralama Süresi: Kiralama süresi ve dönüş tarihi ve saatinden haberdar olun. Geç iadeler ek ücretlere neden olabilir.

Kısıtlamalar: Kiralık aracı nerede sürebileceğinize dair herhangi bir kısıtlama olup olmadığını kontrol edin. Günlük ya da aylık kilometre sınırlarınızı öğrendiğinizden emin olun. Bunlar, görünmez masrafların doğmasını ve mağduriyet yaşamanızı engelleyecektir.

Ekstralar: GPS, araba koltukları veya ek sigorta kapsamı gibi ihtiyaç duyabileceğiniz ek ekstraları göz önünde bulundurun.

İletişim Bilgileri: Kiralama süreniz boyunca onlara ulaşmanız gerekebilir diye kiralama şirketinin iletişim bilgilerine sahip olduğunuzdan emin olun. Contact Rent A Car’ın müşterileri +90 850 888 61 16 no’lu telefondan çağrı merkezimize ulaşarak yaşadıkları problemleri için çözüm talep edebilirler.

İade Prosedürü: İade prosedürünü ve aracı geç veya farklı bir yere iade etmek için ek ücretleri anlayın.

Araç kiralamak, seyahatleriniz sırasında size daha fazla esneklik ve kolaylık sağlar. Toplu taşımanın programları veya güzergahları hakkında endişelenmenize gerek kalmaz ve istediğiniz yere, istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Seyahat planlarınıza bağlı olarak, araba kiralamak aslında taksiler veya araç paylaşım hizmetleri gibi diğer ulaşım türlerinden daha uygun maliyetli olabilir. Araç kiralarken, bakımlarının düzgün yapıldığından ve güvenlik standartları konusunda güncel olduğundan emin olmalısınız. Bu, bilmediğiniz güzergahlarda araç kullanırken size daha fazla gönül rahatlığı verir

Whatsapp Telefon