Kiralık Araçla Yurtdışına Çıkılır Mı?

Kiralık Araçla Yurtdışına Çıkılır Mı?

Birçok araç kiralayanın aklında olan bir soru var, “Kiralık Araçla Yurtdışına Çıkabilir Miyim?” Bizlerde bu sorunun cevabını sizlerle paylaşmak istedik. Contact Rent A Car olarak bu konuda tüm soru işaretlerinizi gideriyoruz, Hadi Başlayalım!

Kiralık Araçla Yurtdışına Çıkmak İçin Ne Gerekir?



Kiralık araçlarla yurtdışına çıkmak için öncelikle bazı belgelere sahip olmanız gerekiyor. Bu belgeler olmadan, kiralık araçla yurtdışına çıkmanız pek de mümkün değildir. İşte bu gerekli belgeler;

-       Gidilecek ülkenin vize istediğine göre, vize sahibi olmak. Örnek; Avrupa ülkeleri için Schengen Vizesi Sahibi Olmak.

-       Yeni Tip Cipli Sürücü Belgesi (Ehliyet)

-       En az 6 Ay Geçerliliği Olan Pasaport

-       Resmiyeti Olan Kiralık Araç Belgesi ve Araç Ruhsatı

-       Yurtdışına çıkmak için ödenen yurt dışı çıkış harcı belgesi

 

Kiralık Araçla Yurtdışında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kiralık araçla yurtdışına çıkacak olanların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunların en başında gidilecek ülkenin trafik akış yönünün önceden tespit edilmesi gerekmektedir. Dünya üzerinde farklı tiplerde trafik akışlı ülkeler bulunmaktadır. Yurtdışında kiralık araçla trafik kazası geçirmeniz halinde, hem gittiğiniz ülkenin resmi dilinde hem de araç kiraladığınız ülkenin dilinde resmi tutanak tutmanız gerekmektedir. Kiraladığınız aracın sigortası ve kaskosunun yurtdışında geçerli olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Araç kiralama şirketlerinde farklı farklı prosedürler uygulanabilmektedir. Contact Rent A Car olarak sizlere şimdilik Türkiye sınırları içinde hizmet vermekteyiz. Ama sadece şimdilik

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon