Kiralık Araçla Arıza veya Kaza Durumlarında Ne Yapmalıyız?

Kiralık Araçla Arıza veya Kaza Durumlarında Ne Yapmalıyız?

Kiralama esnasında araç arızası yaşamak beklenmedik ve elverişsiz bir durumdur. Ancak, stresi en aza indirmek ve mümkün olan en kısa sürede yola geri dönmek için atabileceğiniz adımlar var. Kiralık aracınız bozulduğunda yapmanız gerekenler:

Güvenli bir şekilde kenara çekin: Arabada bir sorun olduğunu fark ederseniz, yapılacak ilk şey güvenli bir şekilde yolun kenarına veya en yakın güvenli alana çekmektir. Tehlike ışıklarını açın ve arabanın trafiği engellemediğinden emin olun.

Kiralama şirketi ile iletişime geçin: Güvenliğinizi sağladıktan sonra hemen kiralama şirketi ile iletişime geçin ve durumu kendilerine bildirin. Contact Rent A Car’daki politikalarımız gereği müşterilerimiz +90 850 888 61 16 numaralı hattımızdan yetkili kişilere ulaşarak bilgi vermesi gerekmektedir.

Misafirlerimizin tek taraflı kazalarında;

Misafirimizin duran araca çarpması, aracımız park halindeyken üçüncü şahıslar tarafından aracımıza çarpılması, misafirimizin herhangi bir nesneye sürtme veya çarpması neticesinde aracımızın tampon/kaportasında çizik veya göçük oluşması, far ve stoplarda kırık veya çatlak olması durumunda aracın yeri değiştirilmeksizin en yakın polis veya jandarma karakoluna başvurularak kaza, hırsızlık ve alkol tespit raporları alınmalıdır.

Çarpışma halinde;

Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılması, sürücüde yaş küçüklüğü olması, sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesinin olması, kazaya karışan araçlardan birinin kamu kurumlarına ait olması, kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelmesi, sadece üçüncü kişilere ait eşyalara zarar gelmesi, kazaya karışan araçlardan birinin trafik sigortasının bulunmaması, kazanın ölüm ya da beden zararı ile sonuçlanması hallerinden en az birisi mevcutsa aracın yeri değiştirilmeksizin en yakın polis veya jandarma karakoluna başvurularak kaza, hırsızlık ve alkol tespit raporları alınmalıdır.

Çarpışma halinde yukarıda belirtilen maddelerden hiçbiri oluşmadıysa, misafirlerimizin kazanın oluş biçimine göre Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı tutması gerekmektedir.

Kiralama şirketinin talimatlarına uyun: Kiralama şirketi, arabayı en yakın yetkili tamirhaneye götürmek veya bir yol yardım servisiyle iletişime geçmek de dahil olmak üzere bundan sonra ne yapmanız gerektiği konusunda size tavsiyede bulunacaktır. Ne kadar bilgili olursanız olun asla kiralama şirketinizin yönlendirmelerini göz ardı ederek araca müdahale etmeyin. Bu gibi durumlarda kiralama sözleşmenizin dışına çıkabilir ve hem araca hem de araç kiralama hizmetinize zarar verecek unsurlar yaratabilirsiniz.

Kiralama sözleşmesini kontrol edin: Şirketin arızalarla ilgili politikasını ve durumu nasıl ele alacaklarını anlamak için kiralama sözleşmesini inceleyin. Bazı kiralama şirketleri ikame araç sunabilirken, diğerleri masraflar için geri ödeme veya tazmin sağlayabilir. Aracınızı kiraladığınız firmanın bu gibi durumlar için belirlediği politikaları aracınızı kiralamadan önce mutlaka çok iyi okumanız ve anlamanız gerekmektedir.

Durumu belgeleyin: Durumu belgelemek için arabanın ve çevresinin fotoğraflarını çekin. Bu, anlaşmazlıklar veya sigorta talepleri durumunda faydalı olacaktır.

Sakin olun: Araba arızası sinir bozucu olabilir, ancak sakin kalmanız ve kiralama şirketinin talimatlarına uymanız çok önemlidir. Öfkenizi kaybetmek duruma yardımcı olmaz ve daha fazla gecikmeye neden olabilir.

Gecikmelere hazırlıklı olun: Bir araba arızası, seyahat planlarınızda gecikmelere neden olabilir. Bu olasılığa hazırlıklı olun ve alternatif düzenlemeler yapmanız gerekebilir diye bir yedek planınız olsun.

Contact Rent A Car olarak, yaşadıkları olumsuz koşullarda bütün müşterilerimizin yanındayız. Eğer aracınızı Contact Rent A Car’dan kiraladıysanız ve aracınızda beklenmedik bir arıza meydana geldiyse hiç panik yapmadan aracınızı güvenli bir yere çekin ve bizleri +90 850 888 61 16 numaralı telefondan arayın.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon